Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr. Ferenczy Tamás
Dr. Ferenczy Tamás
Pest


Infarktus, stroke: így kerülhetjük el a bajt
A dohányzás, az elhízás, az alkoholfogyasztás, a magas koleszterinszint és a helytelen életmód mellett a "néma gyilkos", a magas vérnyomás is meghatározó rizikótényezőnek számít az infarktushoz vezető úton.Mikor kezdődik az infarktus?
Minden negyedik felnőtt hipertóniás. Már fiatal huszonéveseket is leteper a szívinfarktus. A gyermekek ereiben is kimutathatók a meszes plakkok. Mivel a riogatások úgysem használnak, nem folytatjuk a sort. Van viszont néhány megszívlelhető...Vigyázat, trombózisveszély!
Vérrög, érelzáródás sokféle súlyos, akár halálos betegséget is okozhat. Mit tehetünk a megelőzéséért?Nem mindegy, hogyan méri a vérnyomását!
Főleg a normális vérnyomásúak szoktak megdöbbenni, amikor egyszer csak extrém értékeket mér valaki náluk. Mi ennek az oka? Egyáltalán hogyan, mikor és hol kell vérnyomást mérni?Magas vérnyomás: betegség vagy tünet?
Lassan kezd a köztudatban elterjedni, hogy a vérnyomásra oda kell figyelni. A tartósan magas vérnyomás ugyanis több halálos betegségnek is okozója lehet. Nézzük, mit takar ez a jelenség!Mit tegyünk, hogy ne üssön meg a guta?
A stroke kifejezés angol szó, amely ütést, csapást jelent, a magyar köznyelv sem véletlenül hívja a betegséget gutaütésnek, szélütésnek. A betegség hirtelen fellépő idegrendszeri tünetek együttese, ami az agy vérellátási zavara következtében jön...Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Tallózó      Kérdezzen!

Dr. Ferenczy Tamás

kardiológia
drft@freemail.hu

Szponzorált hirdetések